Cercle verd, blau en ratlla (2013-14)

«Es l’abstracció un coneixement diferent en el que s’intenta establir un diàleg entre la imaginació, l’emoció i l’expressivitat subjectiva i una comunicació entre artista i observador. La meva practica creativa i abstracta es sempre un descobriment d’allò més íntim i emocionant que s’exterioritza en obres que poden ser gaudides per l’espectador. El plaer de buscar i experimentar i la emoció de fer visible allò que es invisible seria allò que mes entusiasma a la meva creativitat.

En les obres que es presenten assistim a un enfrontament dels elements formals que s’identifica en els tipus de línies, en els colors i en les pinzellades: es un conflicte entre la línia recta i la corba; entre colors neutres aparentment càlids i freds; entre les pinzellades espontànies i arbitraries i els plànols amples més visibles; o bé entre estructures de textures i altres materials, como el collage. Faig de les línies i de les pinzellades la meva forma d’expressió, buscant l’autenticitat de les meves maneres de fer pintura.

A més de rectes i corbes hi ha moltes línies inclinades que aporten dinamisme. De la mateixa manera la distribució dels elements i la ubicació dels plànols han sigut concebuts per a crear espais mes o menys geomètrics i actius que aporten un altre tipus de rivalitat: entre ordre i desordre, entre estabilitat i mobilitat, i entre dibuix lineal i forma tancada.»

Josep llopis-2014